حلوا هویج یکی از انواع حلواهای خوشمزه و بسیار مجلسی ایرانی است که بیشتر در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری سرو میشود. از این حلوای مجلسی میتوانید برای زیباتر کردن سفره افطاری خود استفاده کنید.
مواد لازم حلوای هویج
- کره ۵۰ گرم
- هویج ۵۰۰ گرم
- آرد برنج ۱۵۰ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم
- هل ۱ قاشق چایخوری
- خلال پسته و مربای هویج برای تزیین
طرز تهیه حلوای هویج
برای تهیه مربای هویج خانگی ابتدا در قابلمهای آب میریزیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا زودتر به جوش بیاید.بعد هویجها را با پوست کن تمیز میکنیم و میشوییم و در آب در حال جوش میریزیم تا به مدت ۳۰ دقیقه کاملا بخار پز شوند.
تا پخت هویجها باقی مواحل را انجام میدهیم.برای آماده کردن شربت معطر
ابتدا ۱۶۰ میلیلیتر آب را در قابلمه کوچکی میریزیم و روی آن ۱۵۰ گرم شکر
میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و با قاشق آرام شکر را در آب هم
میزنیم تا زودتر حل شود
و از روی حرارت قابلمه را بر میداریم و ۲ قاشق زعفران و ۳۰ میلی لیتر گلاب به آن اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم. کره را از یخچال بیرون میآوریم تا با دمای محیط سازگار شود.تابهای متناسب با مقدار آرد روی حرارت قرار میدهیم
و آرد را در تابه میریزیم و تفت میدهیم تا بوی خامیآن کاملا گرفته شود و حرارت را خاموش میکنیم و هنوز به تفت دادن ادامه میدهیم چون تابه داغ است و رها کردن آرد باعث سوختن آرد میشود.آرد را الک میکنیم
و در تابهای کمیروغن میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و آرد
را به آن اضافه میکنیم و در روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس به هویج
ها سر میزنیم و پس از گذشت ۳۰ دقیقه آنها را درصافی قرار میدهیم
و در مخلوط کن یا غذاساز هویجها را میریزیم و اجازه میدهیم تا کاملا پوره شوند.سپس کره را به آرد طلایی شده میافزاییم و مواد را با هم مخلوط میکنیم،تا کره کاملا در مواد آب شود و حرارت را کم میکنیم و هل،پوره هویج و شربت معطر را کم کم به مواد اضافه میکنیم
و مداوم هم میزنیم تا حلوا کاملا از روی تابه بلند شود و به آن نچسبد.حلوا را در ظرف مورد نظر میریزیم و به هر صورت که تمایل داریم به آن حالت میدهیم و یا میتوانیم برای مجلسی تر شدن ظاهر حلوا کف قالبی را با فرچه که کمیآغشته به روغن کرده ایم چرب کنیم
و حلوا را در قالب بریزیم و خوب فیکس کنیم و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهیم تا خنک شود و حالت بگیرد.سپس از یخچال بیرون میآوریم و روی قالب حلوا بشقابی میگذاریم و قالب را بر میگردانیم و حلوای زیبا را با مربای هویج ، خلال پسته یا بادام تزئین میکنیم و نوش جان کنید.